KILPAILUN SÄÄNNÖT

MAKEAMESTARI 2018 -KILPAILUN SÄÄNNÖT

1. Kilpailun järjestäjät

Kilpailun järjestäjinä toimivat Arla Oy ja Food Camp Finland Oy. Muut yhteistyökumppanit ovat Kespro Oy, Aromi-lehti, Electrolux, Easyfairs, Medanta ja Myllyn Paras, Suomen Sokeri ja Valrhona.

 

2. Kilpailuun osallistuminen

Kilpailuun voivat osallistua kondiittorit, kokit, kondiittorimestarit, keittiömestarit, jälkiruokakokit tai ammattilaiset, jotka tuntevat itsensä tällaiseksi. Karsintatuomaristo valitsee semifinaalin kilpailijat anonyymisti lähetettyjen reseptien ja kuvien perusteella. Semifinaaliin valitaan kahdeksan kilpailijaa. Semifinaalissa valmistetaan karsintakilpailun mukaiset tuotteet. Finaaliin pääsee neljä kilpailijaa.


3. Kilpailuaika

Kilpailuun voi hakea 1.2.30.4.2018 välisenä aikana. Hakuaika päättyy 30.4.2018 klo 24.00. Linkki osallistumislomakkeeseen on tässä. Hakuajan jälkeen saapuneita osallistumisia ei hyväksytä. Vastuu osallistumisen perille saapumisesta osallistumisaikana on osallistujalla.


4. Kilpailun kulku, semifinaali ja finaali

Karsinta
Kilpailun karsintatehtävänä on reseptikilpailu, josta valitaan 8 kilpailijaa semifinaaliin, jossa valmistetaan karsintakilpailun mukaiset tuotteet.

Karsintakilpailun reseptit ja valokuvat tulee toimittaa viimeistään 30.4.2018 kello 24. mennessä tämän nettisivuston kilpailulomakkeella. Katso malliresepti tästä.

Karsintatuomaristo valitsee semifinaalin kilpailijat anonyymisti reseptien ja valokuvien mukaan. Kilpailijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti kilpailuun pääsemisestä viimeistään 31.5.2018 mennessä, jonka jälkeen kilpailijat julkistetaan ja arvotaan kilpailunumerot.

Teema ja kuvat
Kilpailun teema on vapaavalintainen ja sen tulee näkyä molempien kilpailutöiden koristelussa, esillelaitossa ja kilpailijan esitteessä.

Kilpailijan tulee lähettää reseptit ja valokuvat valmistamistaan tuotteista. Tuotteet tulee kuvata lautasilla tai kakkuvadilla, joissa ei ole yrityksen logoja tai muita tunnisteita. Annoksen tai kakun tulee tulla hyvin esiin kuvasta. Suosittelemme käyttämään yksiväristä lautasta tai kakkuvatia sekä taustaa.

Jälkiruoasta ja kakusta voi olla useampi kuva. Mikäli tuotteessa on täyte, on suositeltavaa myös kuvata auki leikattu tuote.

Kuvissa riittää, että niissä näkyy yksi tuote, eli kuva yhdestä kakusta ja yhdestä jälkiruoka-annoksesta, vaikka semifinaalissa valmistetaan 3 kappaletta kakkuja ja 6 kappaletta jälkiruoka annoksia.

Reseptit ja raaka-aine
Reseptit tulee olla laskettuna 3 kakulle ja 6 jälkiruoka-annokselle. Resepteissä tulee käydä ilmi kaikki tarvittavat raaka-aineet ja valmistusvaiheet. Mallireseptiin voi tutustua tästä.

Kilpailuannoksissa käytettävät on valittava raaka-ainelistalta, jälkiruoassa ja kakussa kukin kilpailija saa käyttää kolmea itse tuomaansa raaka-ainetta.

Raaka-aineeksi katsotaan mausteet, marjat, hedelmät, alkoholi ja maitotuotteet. Raaka-aineeksi ei katsota, valmistaikinoita, kakkupohjia, keksejä, kreemejä, mousseja, jäätelö- tai sorbettipohjia. Kilpailija voi tarkistaa kilpailun järjestäjältä etukäteen raaka-aineen hyväksynnän.

Karsintakilpailun ja semifinaalin kilpailutehtävät:

1. Ensimmäisenä kilpailutehtävänä on valmistaa marjatäytteinen kakku. Kakussa tulee olla paistettu pohja. Pakolliset raaka-aineet ovat:
• Ravifruit Mustaherukkapyre
• Valrhona Praliné Noisette 50% caramélisé
• Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho
• Dansukker Tumma siirappi
• Arla® Fraîche kerma 30 % laktoositon

Huom! Karsintakuvissa riittää, että niissä näkyy yksi tuote, eli kuva yhdestä kakusta. Yhden kakun paino on 280-500g. Semifinaalissa valmistetaan kolme kappaletta kakkuja á 280-500 g. Ts. resepti tulee olla laskettuna kolmelle kakulle.

Muut kilpailutehtävässä käytettävät raaka-aineet on valittava tästä raaka-ainelistasta. Jokainen kilpailija saa käyttää näiden lisäksi kolmea itse vapaasti valitsemaansa raaka-ainetta. Heidän on tuotava nämä kolme raaka-ainetta myös semifinaaliin.

2. Toisena kilpailutehtävänä on valmistaa 6 kappaletta ravintolajälkiruokaa.
Pakollisena raaka-aineena ovat:
• suklaa
• Menu Vadelmarouhe

Muut kilpailutehtävässä käytettävät raaka-aineet on valittava tästä raaka-ainelistasta. Jokainen kilpailija saa käyttää näiden lisäksi kolmea itse vapaasti valitsemaansa raaka-ainetta. Heidän on tuotava nämä kolme raaka-ainetta myös semifinaaliin.

Huom! Karsintakuvissa riittää, että niissä näkyy yksi tuote, eli kuva yhdestä jälkiruoka-annoksesta. Semifinaalissa valmistetaan kuusi kappaletta jälkiruoka-annoksia. Ts. resepti tulee olla laskettuna kuudelle jälkiruoka-annokselle.

Jälkiruoan annospaino tulee olla vähintään 70 g

Finaalin kilpailutehtävä julkistetaan elokuussa 2018

 

Tuotteiden esillelaitto semifinaalissa ja finaalissa:
Jokaiselle kilpailijalle varataan tuotteiden esillelaittoa varten 60 x 60 cm kokoinen pöytä, johon kilpailija laittaa esille yhden kakun ja yhden jälkiruoka-annoksen. Kilpailija vastaa pöydän koristelusta. Koristelua ei pisteytetä erikseen. Pöytä valokuvataan, kun tuotteet ovat tulleet esille. Somisteissa ei saa näkyä muiden kuin kilpailun virallisten sponsoreiden tuotteita tai logoja.

Jälkiruokien esillelaitto:
Jälkiruoat laitetaan esille kilpailujärjestäjän antamilla lautasilla. Jälkiruoista viisi (5) annetaan tuomaristolle maistettavaksi ja arvioitavaksi, yksi (1) annoksista laitetaan omalle tuotepöydälle. Jälkiruoat annetaan tuomaristolle 210 minuuttia kilpailusuorituksen alkamisen jälkeen.  Myöhästymisestä sakotetaan pistemenetyksellä.

Kakkujen esillelaitto:
Kakuista kaksi (2) kappaletta annetaan tuomaristolle maistettavaksi 240 minuuttia kilpailusuorituksen alkamisesta. Myöhästymisestä sakotetaan pistemenetyksellä.Kilpailukeittiö tulee olla puhdistettuna 30 minuuttia kilpailu suorituksen jälkeen.

Semifinaalin 10.10.2018 aikataulu:
Kilpailuaika = 4,5 h
8 kilpailijaa

06:00                 Saapuminen
07:00                 Ensimmäiset 4 kilpailijaa
09:00                 Messut aukeavat vieraille
12:00                 Vaihto
12:30                 Toiset 4 kilpailijaa
17:00                 Messut sulkeutuvat
17:00                 Tuomareiden kokoontuminen, pisteiden lasku
17:30                 Päätös finalisteista

Esillelaittoaikataulu: Jälkiruoat 3,30 tuntia kilpailun alkamisen jälkeen kakut 4 tuntia kilpailu suorituksen jälkeen.

Finaalin 11.10. aikataulu

Kilpailuaika = 6 tuntia
4 kilpailijaa

08:00                 Saapuminen
09:00                 Finaali
09:00                 Messut aukeavat vieraille
15:00                 Tuomaristo kokoontuu
15:30                 Voittajan julistus

Kilpailukeittiön varustelu

Semifinalisteilla ja finalisteilla on käytössä 3 x 3 m kokoinen kilpailukeittiö, jossa on työpöytä, induktioliesi, kylmiö, pakastin, pikapakastin, uuni, pöytämallinen yleiskone ja mikroaaltouuni.

Kilpailuun mahdollista tuoda mukana tarvittavat pientyövälineet ja suklaahaude, maaliruisku ja sokerityövälineet. Suorituksen aikana kilpailijan lisäksi kilpailukeittiössä saa käydä ainoastaan kilpailun tuomaristo tai keittiölaitteiden huoltaja (Electrolux).  Kilpailijan tarvitsemat työvälineet tulee mahtua omaan kilpailukeittiön koko kilpailun ajan.


5. Tuomaristo 

Kilpailun tuomaristo koostuu alan ammattilaisista ja kilpailun yhteistyökumppaneiden edustajista. Kilpailun puheenjohtajana toimii keittiömestari Jarmo Laitinen, yksi Suomen tunnetuimmista jälkiruokamestareista. Päätuomarina on huippukokki Pekka Terävä. Kilpailunjohtaja, ei osallistu pisteytykseen, mutta arvioi tuotteet. Päätuomari, osallistuu pisteytykseen ja tasatilanteessa tekee päätöksen kilpailun johtajan kanssa, mikäli tuomaristo ei pääse asiasta sopimukseen.


6. Kilpailun palkinnot

1. palkinto 4.000 € rahaa
2. palkinto 700 € rahaa
3. palkinto 300 € rahaa
Jokainen karsintoihin osallistuja saa pienen lahjan.
Semifinalistit saavat ravintolan seinälle laitettavan diplomin.
Kolme parasta saavat oman diplomin.


7. Palkinnon lunastus ja rajoitteet

Palkintoja ei voi luovuttaa eteenpäin ja ne pitää lunastaa vuoden 2018 aikana.


8. Järjestäjien ja yhteistyökumppaneiden vahingonkorvausvastuu

Järjestäjät eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat osallistumisesta kilpailuun, palkinnon lunastamisesta tai palkinnon käyttämisestä. Järjestäjien vastuu palkinnon voittajaa kohtaan ei koskaan ylitä palkinnon arvoa. Palkinnon voittaja vapauttaa järjestäjän ja kilpailun yhteistyökumppanin kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa tai vahinkoa, joka aiheutuu palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä.


9. Verot

Kilpailun järjestäjä vastaa kilpailupalkinnosta mahdollisesti aiheutuvasta verosta.


10. Henkilötietojen käsittely ja julkaisuoikeus

Osallistujien henkilötietoja käsitellään henkilötietolain ehtojen mukaisesti. Osallistumalla kilpailuun jokainen osallistuja myöntää järjestäjälle oikeuden käyttää nimeään, kuvansa ja lausumaa sekä reseptejä ja kuvia kilpailuun liittyvässä tiedotuksessa ja viestinnässä eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai eri korvausta.


11. Sääntöjen muuttaminen

Järjestäjä pidättää oikeudet näiden sääntöjen muuttamiseen.

Osallistu kilpailuun täältä »

kilpailun säännöt