KILPAILUN SÄÄNNÖT

MAKEAMESTARI 2020 -KILPAILUN SÄÄNNÖT

1. Kilpailun järjestäjät

Kilpailun järjestävät Food Camp Finland Oy ja Arla Oy yhdessä kumppaneidensa kanssa.

 

2. Kilpailuun osallistuminen

Kilpailuun voivat osallistua kondiittorit, kokit, kondiittorimestarit, keittiömestarit, jälkiruokakokit tai ammattilaiset, jotka tuntevat itsensä tällaiseksi.


3. Kilpailuaika

Hakuaika     9.3. – 30.6.2020
Semifinaali  8.10.2020
Finaali           9.10.2020

Hakuajan jälkeen saapuneita osallistumisia ei hyväksytä. Vastuu osallistumisen perille saapumisesta osallistumisaikana on osallistujalla. Hakuaika päättyy 30.6.2020 klo 24.00.


4. Kilpailupaikka

Kilpailu järjestetään K-kampuksella Helsingissä (K-kampus, Työpajankatu 12, 00580 Helsinki).


5. Tuomarointi

Kilpailun päätuomarina on kondiittorimestari Toni Rantala. Päätuomari osallistuu pisteytykseen ja tasatilanteessa tekee päätöksen, mikäli tuomaristo ei pääse asiasta sopimukseen.


6. Alkukarsinta, semifinaali ja finaali

Kilpailu on kolmiosainen: alkukarsinta, semifinaali ja finaali. Alkukarsinta tapahtuu ennakkotehtävän perusteella. Alkukarsinnan tuomaristo valitsee kahdeksan paria semifinaaliin. Neljä parasta semifinalistia kilpailee finaalissa Makeamestari 2020 -tittelistä.

ALKUKARSINTA JA ENNAKKOTEHTÄVÄ
Alkukarsinta tapahtuu ennakkotehtävän perusteella. Makeamestari 2020 -kilpailun ennakkotehtävänä on suunnitella ja toteuttaa kakku ja ravintolajälkiruoka. Kakussa ja jälkiruoassa tulee olla yhteinen teema.

Kilpailijan tulee lähettää reseptit ja valokuvat valmistamistaan tuotteista. Tuotteet tulee kuvata lautasilla tai kakkuvadilla, joissa ei ole yrityksen logoja tai muita tunnisteita. Annoksen tai kakun tulee tulla hyvin esiin kuvasta. Suosittelemme käyttämään yksiväristä lautasta tai kakkuvatia sekä taustaa.

Jälkiruoasta ja kakusta voi olla useampi kuva. Mikäli tuotteessa on täyte, on suositeltavaa myös kuvata auki leikattu tuote.

Kuvissa riittää, että niissä näkyy yksi tuote eli kuva yhdestä kakusta ja yhdestä jälkiruoka-annoksesta.

Resepteissä tulee käydä ilmi kaikki tarvittavat raaka-aineet ja valmistusvaiheet. Reseptin kirjoittamisessa on käytettävä Makeamestari 2020 -kilpailun omaa reseptipohjaa:
Makeamestari reseptipohja KAKKU (.docx) »
Makeamestari reseptipohja JÄLKIRUOKA(.docx) »

Kumppanien raaka-aineita on oltava molemmissa tuotteissa vähintään 50 %. Lista kumppaneiden raaka-aineista löytyy tästä ».

Kakku
Yhden kakun painon tulee olla 700 – 1000 g. Reseptin tulee olla laskettuna kahdelle 10 hengen kakulle.

Jälkiruoka
Jälkiruoan annospaino tulee olla vähintään 70 g. Reseptin tulee olla laskettuna 10 jälkiruoka-annokselle.

SEMIFINAALI
Karsintatuomaristo valitsee semifinaalin kilpailijat anonyymisti reseptien ja valokuvien perusteella. Semifinaaliin valitaan kahdeksan kilpailijaa. Kilpailijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti semifinaaliin pääsemisestä viimeistään 10.7.2020 mennessä, minkä jälkeen semifinalistit julkistetaan. Semifinaali on 8.10.2020.

Semifinaaliin päässeet kilpailijat valmistavat ennakkotehtävän mukaiset tuotteet neljässä ja puolessa tunnissa. Semifinaalissa valmistetaan neljä kakkua ja kahdeksan jälkiruoka-annosta.
Kaikki tarvittavat raaka-aineet löytyvät kilpailupaikalta lukuun ottamatta niitä listan ulkopuolisia raaka-aineita, joita kilpailijan tuotteissa on. Ne kilpailijoiden on tuotava semifinaaliin mukanaan.

Tuotteiden esille laitto
Jälkiruoat laitetaan esille kilpailujärjestäjän antamilla lautasilla. Jälkiruoista kahdeksan (8) annetaan tuomaristolle maistettavaksi ja arvioitavaksi, yksi (1) annoksista toimitetaan valokuvaajalle kuvattavaksi ja yksi (1) vitriiniin yleisölle nähtäväksi. Jälkiruoat annetaan tuomaristolle 210 minuuttia kilpailusuorituksen alkamisen jälkeen.  Myöhästymisestä sakotetaan pistemenetyksellä.

Kakuista yksi (1) annetaan tuomaristolle maistettavaksi 240 minuuttia kilpailusuorituksen alkamisesta. Myöhästymisestä sakotetaan pistemenetyksellä. Tuomareille menevä kakku leikataan lautasille. Toinen kakku menee kuvauksiin. Kuvauksiin menevä kakku toimitetaan kokonaisena.

Kilpailukeittiö tulee olla puhdistettuna 30 minuuttia kilpailusuorituksen jälkeen.

FINAALI
Neljä parasta semifinalistia valitaan finaaliin 9.10.2020. Finaalitehtävä julkistetaan semifinaalipäivän päätteeksi. Makeamestari 2020 -kilpailun voittaja julkistetaan finaalin jälkeisessä palkintojenjakotilaisuudessa.

 

7. Kilpailukeittiö

Semifinalisteilla ja finalisteilla on käytössä kilpailukeittiö, jossa on työpöytä, induktioliesi, kylmiö, pakastin, pikapakastin, uuni, pöytämallinen yleiskone ja mikroaaltouuni.

Kilpailuun on mahdollista tuoda mukana omat tarvittavat pientyövälineet, suklaahaude, maaliruisku ja sokerityövälineet. Suorituksen aikana kilpailijan lisäksi kilpailukeittiössä saa käydä ainoastaan kilpailun tuomaristo tai keittiölaitteiden huoltaja (Electrolux).  Kilpailijan tarvitsemat työvälineet tulee mahtua omaan kilpailukeittiön koko kilpailun ajan.


8. Kilpailun palkinnot

1. palkinto 4.000 € rahaa
2. palkinto 700 € rahaa
3. palkinto 300 € rahaa

 

9. Verot

Kilpailun voittajat vastaavat kilpailupalkinnosta mahdollisesti aiheutuvasta verosta.

 

10. Järjestäjien ja yhteistyökumppaneiden vahingonkorvausvastuu

Järjestäjät eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat osallistumisesta kilpailuun, palkinnon lunastamisesta tai palkinnon käyttämisestä. Järjestäjien vastuu palkinnon voittajaa kohtaan ei koskaan ylitä palkinnon arvoa. Palkinnon voittaja vapauttaa järjestäjän ja kilpailun yhteistyökumppanin kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa tai vahinkoa, joka aiheutuu palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä.

11. Henkilötietojen käsittely ja julkaisuoikeus

Osallistujien henkilötietoja käsitellään henkilötietolain ehtojen mukaisesti. Osallistumalla kilpailuun jokainen osallistuja myöntää järjestäjille ja kumppaniyrityksille oikeuden käyttää nimeään, kuvansa ja lausumaa sekä reseptejä ja kuvia kilpailuun liittyvässä tiedotuksessa ja viestinnässä eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai eri korvausta.

12. Force majeur

Food Camp Finland Oy:llä on oikeus jättää kilpailu järjestämättä asioiden niin vaatiessa (force majeur).

kilpailun säännöt