OLLI KUOKKANEN
Kondiittorimestari ja suurtalouskokki Olli Kuokkanen on aloittanut uransa lämpimän ruoan lisäkkeissä perunamuussia tekemällä ja kasviksia paistamalla. Vähitellen Ollille tulivat tutuiksi kaikki ruoanvalmistuksen osa-alueet. Ollilla on työkokemusta useista huippuravintoloista niin ulkomailta kuin Suomestakin työntekijänä ja esimiehenä useimmiten kylmäkön vastuualueilla.
Alavalinta ei ollut Ollille ihan itsestään selvyys, mutta päästyään valmistamaan yksinomaan jälkiruokia, Olli tajusi vallinneensa oikein. ”Olen keittiömestari ja patissier, jälkiruokien valmistukseen erikoistunut ammattilainen.”, kertoo Olli.
Kaksi vuotta sitten Olli lähti mukaan perustamaan konditoria Gagua Espooseen.
Ammattitaitoaan Olli pitää yllä työllä ja osallistumalla alan kilpailuihin. Olli onkin Makeamestari 2018 -semifinalistien kokenein kilpailija:
- IKA Olympiade der Köche 2018 (Ruokaolympialaiset), 1 kulta, 3 hopeaa, 15. sija
- C3 Desserts for Restaurant 2011 (Ravintolajälkiruoan MM-kisat), semifinaali, 2. sija
- Leivoskilpailu PRO 10.v 2012, finalisti, 1. sija
- IKA Olympiade der Köche 2012 (Ruokaolympialaiset), 4 Hopeaa, 7. sija
- Global Pastry Chef Challenge 2013, Northern Europe Semi-Final, 1. sija
- Global Pastry Chef Challenge 2014, World Final, 2. sija
- C3 Desserts for Restaurant (Ravintolajälkiruoan MM-kisat), semi-finaali, 2 sija.
Olli sai tänä vuonna Suomen Keittiömestarit ry:n tunnustuksena Gordon Blu -käädyt.