Sammi Tapio Mäki

SAMMI TAPIO MÄKI

Sammi Tapio Mäki on 24-vuotias alankomaalainen, mutta hän on asunut yli puolet elämästään Suomessa. ”Olen ollut todella intohimoinen tähän ammattiin jo 15-vuotiaasta saakka. Minulla on kansainvälistä työkokemusta, joka on auttanut minua läpi urani eri tavoin. Hain tähän kilpailuun, koska intohimonani on ollut aina jälkiruokakeittiö.”, Sammi kertoo.

Sammi on valmistunut kokiksi vuonna 2015 Roihuvuoren Palvelualojen Ammattilaitokselta ja vahvistanut osaamistaan sen jälkeen mm. Lontossa Le Cordon Bleu -koulussa.

Tällä hetkellä Sammi työskentelee Restaurant Eevertissä, jossa hän on ollut ravintolan avaamisesta lähtien eli 15.10.2017 alkaen. Sammi vastaa alkuruuista, jälkiruuista ja leivistä.

Jälkiruokien valmistamisessa Sammia kiehtoo uusien kokonaisuuksien luominen. Erityisesti hän innostuu uusia makukokonaisuuksien kehittelystä.

Sammi on myös innokas polkupyöräilijä. Hän on mm. matkustanut polkupyörällä yhdessä tyttöystävänsä kanssa läpi Euroopan Helsingistä Sisiliaan.