TUOMARI 5

Jari Vesivalo, Ravintola Olo

Jari Vesivalo

Ravintola Olon luova johtaja ja ravintoloitsija, Jari Vesivalo, on yksi modernin ruoanvalmistuksen suunnannäyttäjistä Suomessa. Vesivalon ruokafilosofiaan kuuluvat erityisesti puhtaat maut ja tuoreet luonnon antimet. Jälkiruoissa häntä viehättävät yksityiskohdat ja täsmällisyys. Hänet tunnetaankin pedanttisuudestaan eli grammantarkasta työskentelystä. Hänen rakkautensa jälkiruokiin konkretisoitui, kun kuuluisa espanjalainen jälkiruokalehti PãstryRevolution teki hänestä laajan jutun vuonna 2016.

Vesivalolla on kilpailukokemusta jo monen vuoden takaa. Hän on itse voittanut useita kokkikilpailuja (mm. PRO-Palkinto 2015) ja ollut myös tuomaroimassa niitä (esim. Vuoden Kokki). ”Kilpailut ovat tärkeitä, koska niiden avulla voidaan nostaa ammattikuntamme kunnianhimoa ja tasoa. Tämä työ vaatiikin jatkuvaa opiskelua ja valppaana olemista”, toteaa Jari.

bergin kondiittorimestari Susanna Suhonen on opiskellut Perhossa ravintolakokiksi, mutta koska konditoriapuoli kiehtoi enemmän, Susanna opiskeli kondiittoriksi työn ohessa Kakkugalleriassa ja valmistui kondiittorimestariksi vuonna 2004.

”Otan tehtäväni aina vakavasti, en kuitenkaan verenmaku suussa. Uskon, että tästä tulee mahtava juttu!”

kilpailun säännöt